Tiny Houses Project

Tiny houses project

De noodzaak om een ​​schuilplaats te vinden voor mensen die op straat leven, in het bos en in oude bouwvallige gebouwen was al een belangrijk item, maar met de ontwikkelingen, is het vinden van een oplossing hoge prioriteit.
Betere, goede huisvesting is goed voor het welzijn van  mensen en hun gevoel van eigenwaarde. Het komt er op neer dat het een van de stappen is die nodig is om socialisatie en economische onafhankelijkheid te herstellen.

Met verschillende organisaties en de District Burgemeester zijn we begonnen met overleggen om de mogelijkheden te bekijken om dit project te kunnen realiseren.

Omdat het bouwen van nieuwe huizen of het kopen en renoveren van bestaande huizen erg duur is, moeten we zoeken naar alternatieve manieren om het probleem van wonen in de straten, bossen en oude gebouwen op te lossen. Een realistische, betaalbare oplossing is te vinden in het creëren van “Tiny houses communities” zoals getoond in deze video https://www.youtube.com/watch?v=-qQ0ou3hA10&feature=youtu.be van een kleine thuisgemeenschap in Oregon de Verenigde Staten en een klein huisproject in Los Angeles https://www.youtube.com/watch?v=n6h7fL22WCE&feature=youtu.be

De wens is om ook in Boedapest een dergelijke gemeenschap (of meerdere) te ontwikkelen. Praktisch betekent dat het ontwikkelen en bouwen van kleine huisjes van ongeveer 5 m² tot 6 m², voor een warme en droge slaapplaats. Daarnaast een gemeenschappelijke ruimte, gemeenschappelijke keuken, doucheruimte en was-en droog ruimte voor kleding.

Een huisje zoals gebruikt in LA kost ongeveer 1500,- Euro.

 Voorbeeld van een landschapsplan met aandacht voor ecologische en duurzaamheid aspect.