Oooo…….mijn God!

De weken vliegen voorbij. We hebben elke maand een bestuursvergadering en ook met ons TFC ( thuisfrontcommissie) zijn we goede stappen aan het zetten. Kees Fonteine heeft zich ook aangesloten bij het TFC. Welkom Kees, we zijn er heel blij mee!
Het vinden van de beste optie voor ons huis in Nederland heeft ons bij HousingXL gebracht. Een verhuur makelaar. Komende maandag de eerste afspraak! Het goed en makkelijk aan een huurder komen is voor ons 1 van de bevestigingen dat we de juiste weg bewandelen. Al vaak heb ik dat gezegd: “Heer, is het vertrek naar Hongarije nog niet uw tijd, dan geen huurder!”. En dan..zijn er inmiddels al 2 gezinnen geïnteresseerd via mond tot mond reclame…
Daarnaast zaken met de belasting regelen, kijken of er een weg is tot behoud van kinderbijslag ( helaas niet LOL) en niet te vergeten de school voor de kinderen! Een mail met 20 bijlagen was het resultaat. Alles wat ze nodig hadden eerst in het Engels vertalen en grafieken duidelijk proberen te omschrijven. Een intensief karweitje, maar nadien besprong mij een gevoel van enorm enthousiasme! YES..gelukt!enthousiasme
Ik luisterde laatst naar een preek en die ging over “God de voorziener”. De kern was duidelijk; Ja, God zal voorzien en verhoort gebeden, maar dan moet je wel het besluit nemen om Hem te gehoorzamen. En bij dat gehoorzamen hoort dan ook het vertrouwen. Blind vertrouwen! Ik moet toegeven dat ik mezelf daar met regelmaat aan moet herinneren. Vetrouw Janet…blind! Naast dat ik dit kan toepassen op fysiek gebied bij mezelf ( rug en bekken veroorzaken flink wat problemen), de bloeddruk van Michel die te hoog was is er daar ook ons autoprobleem. Afgelopen dinsdag werd hij opgehaald om ernaar te kijken ( rijden mag niet meer). Resultaat: Kosten om hem weer helemaal op orde te krijgen ruim 500 euro..auw! Aangezien we onze auto niet zullen gaan invoeren bij de verhuizing naar Hongarije en we ons geld hard nodig hebben, een flink bagger resultaat. Tot mijn grote verbazing was mijn primaire reactie: “Nou Heer lekker dan, ook dat nog. Laat maar zien wat er moet gebeuren, ik weet het even niet”. Het mooie was dat Michel en ik meteen op dezelfde lijn zaten. Er nog geld stoppen is waarschijnlijk niet meer zo handig. We laten het maar even los.autopech
Vanuit de CGK Goes is er een donatie gekomen voor een wasmachine op de school in Tiszaszalka! Nelli de directrice is er enorm blij mee en wij dus ook, dankjewel! Een mail die we deze week kregen was ook heel erg bijzonder. CGK gasthuiskerk Middelburg is op zoek naar een bestemming voor de zomerreis van 2016. Via CGK Goes was hij op de hoogte gebracht van ons werk. Het is zo enorm gaaf en bijzonder dat deze dingen gebeuren. Dat er een paar jaar terug een initiatief van ons was om een beetje te gaan helpen….en dan kijken naar het nu. Onvoorstelbaar, wat een sneeuwbal effect en wat een voorrecht om daar deel van te mogen zijn.
Een vertrek naar een ander land, betekend ook dat je ouders achterlaat hier en Michel zijn oudste dochter. Natuurlijk, het is maar 2 uur vliegen, je bent er zo, maar daar zit het lastige niet in. Het loslaten, het emotionele stuk dat is het lastigste. Niet zozeer voor ons, maar wel voor hun. Michel is enigst kind en naast dat creëer je een afstand tussen kleinkinderen en grootouders. Michel en ik zijn daar zelf aardig nuchter in, maar we hebben wel te maken met de emoties van onze ouders. Dat is niet altijd makkelijk. Ik heb geleerd dat we niet in staat zijn om alle zorgen en onrust weg te nemen. Dat gaat gewoon niet. Er zullen altijd vragen onbeantwoord blijven en keuzes onbegrepen. Maar dat is een logisch gevolg van de keuze die Michel en ik hebben gemaakt. Gehoorzamen en vertrouwen…
gehoorzaamheid-300x200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you a robot? Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.